Štatút propagačnej súťaže „CHLADENÉ ZEMIAKY“
I. Úvodné ustanovenia, usporiadateľ a organizátor súťaže


1. Súťaž (ďalej len „súťaž“) bude prebiehať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram súčasne, a to nasledovne: - na nástenke McCain Foodservice Slovensko prostredníctvom facebookového profilu McCain Foodservice Slovensko: www.facebook.com/McCainFoodserviceSK. - na nástenke McCain Foodservice Slovensko prostredníctvom instagramového profilu McCain Foodservice Slovensko (@mccainfoodservicesk): www.instagram.com/mccainfoodservicesk.
2. Usporiadateľom súťaže je spoločnosť McCain Poland Sp z o.o., Chociwel 25, 57-100 Strzelin, Poland, DIČ: PL7790041993 (ďalej len „usporiadateľ“).
3. Organizátorom súťaže je spoločnosť KOMUNIKA, s.r.o., so sídlom Pribinova-zimný prístav 380/2, 821 09 Bratislava, IČO: 46 726 918, IČDPH: SK2023560319, zapísaná v Obchodnom registri vedenom na Okresnom súde Bratislava I, oddiel Sro, vložka 82555/B (ďalej len „organizátor“). Kancelária: Astrová 914/52, 900 41 Rovinka.
4. Predmetom tohto štatútu je úprava vzájomných právnych vzťahov medzi súťažiacimi, usporiadateľom a organizátorom súťaže (ďalej len „štatút“). Súťažiaci sa môžu oboznámiť s týmito pravidlami: - v prípade profilu na sociálnej sieti Facebook priamo kliknutím na link v komentári predmetného statusu na nástenke profilu. - v prípade profilu na sociálnej sieti Instagram skopírovaním odkazu v komentári predmetného statusu na nástenke profilu a vložením do prehliadača.
Cieľom tejto súťaže je zvýšenie predaja produktov Usporiadateľa. Zapojením sa do súťaže súťažiaci súhlasí s pravidlami súťaže a týmto štatútom a zaväzuje sa ho dodržiavať.
5. Účastníkom súťaže (ďalej len "súťažiaci") sa môže stať každá obchodná spoločnosť, ktorá je vlastníkom gastro prevádzkarne (ďalej len "súťažiaci") a je používateľom sociálnej siete Facebook a/alebo Instagram, ak splnila ostatné podmienky uvedené v čl. III Podmienky účasti v súťaži a princíp súťaže.


II. Termín a lokalizácia súťaže


1. Súťaž sa uskutočňuje od 3.3.2023 15:00 do 17.3.2023 23:59 alebo do vyčerpania zásob (ďalej len „doba trvania súťaže“). Súťaž môže byť ukončená k inému dátumu (skôr alebo neskôr) bez uvedenia konkrétneho dôvodu. V prípade, ak bude súťaž vyhodnotená a ukončená v iný dátum, bude ukončenie s náležitým predstihom zverejnené na sociálnych sieťach.
2. Súťaž sa uskutočňuje na území Slovenskej republiky.


III. Podmienky účasti v súťaži a princíp súťaže


1. Súťaže sa nemôžu zúčastniť a sú z nej vylúčení zamestnanci usporiadateľa a dodávatelia usporiadateľa vrátane ich zamestnancov a spolupracovníkov a ďalej všetky osoby, ktoré sa podieľajú na organizácii a zabezpečovaní priebehu súťaže, ako aj rodinní príslušníci týchto osôb v priamej línii, manželia a súrodenci.
2. Súťaž bude prebiehať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Súťažiaci sa môžu zapojiť do súťaže iba raz a to prostredníctvom jednej z týchto sociálnych sietí.
3. Osoby nespĺňajúce podmienky účasti v súťaži alebo konajúce v rozpore so štatútom súťaže, nebudú do súťaže zaradené. Pokiaľ sa ukáže, že takáto osoba sa aj napriek uvedenému stala výhercom v súťaži, napríklad v dôsledku nepravdivých informácií, ktoré poskytla, nemá nárok na výhru a výhra sa tejto osobe neodovzdá.
4. Súťažiaci sa zapojí do súťaže, ak sa zaregistruje na webovej stránke usporiadateľa formulárom https://www.mccain-foodservice.sk/chladene-zemiakove-vyrobky/, a to vyplnením povinných polí formuláru a jeho následným odoslaním.
5. Súťažná úloha znie takto: ZÍSKAJTE PROFESIONÁLNU PANVICU s #McCain Chladenými zemiakmi PARISIENNES! Stačí, ak vyplníte súťažný formulár (link je umiestnený v statuse alebo v komentári tohto statusu: https://www.mccain-foodservice.sk/chladene-zemiakove-vyrobky/ ). Každý piaty získa panvicu do reštaurácie či inej gastro prevádzky!
6. Odpoveď na otázku a formulár nesmie:
a. Byť v rozpore s platnými právnymi predpismi na území Slovenskej republiky;
b. Obsahovať akékoľvek nevhodné vyjadrenia, ktoré by boli v rozpore s dobrými mravmi, so všeobecne prijímanými pravidlami slušnosti a mravnosti alebo ktoré by znižovali ľudskú dôstojnosť;
c. Obsahovať prvky pornografie, násilia, pohoršujúci alebo inak nevhodný obsah;
d. Hanobiť národ, rasu, etnickú alebo inú skupinu osôb;
e. Podnecovať alebo schvaľovať trestnú činnosť alebo navádzať na nemravné konanie;
f. Obsahovať prvky alebo časti, na ktoré si uplatňujú práva tretie osoby, najmä autorské práva alebo práva súvisiace s autorským právom, práva priemyselného vlastníctva ako napríklad ochranné známky alebo označenie pôvodu a iné práva na duševné vlastníctvo;
g. Obsahovať skrytú reklamu;
h. Akýmkoľvek spôsobom poškodzovať dobré meno usporiadateľa alebo organizátora.
Rozhodnutie o tom, či odpoveď spĺňa podmienky tohto odseku, prináleží výlučne usporiadateľovi a organizátorovi, bez možnosti akéhokoľvek odvolania.
7. Usporiadateľ a organizátor súťaže nezodpovedajú za neúplnú alebo inak chybnú odpoveď, ktorej dôsledkom je nemožnosť jej použitia na účely súťaže v nadväznosti na technické alebo iné komplikácie na strane súťažiaceho alebo obmedzenia na strane usporiadateľa a/alebo organizátora.
8. Súťažiaci sa zaväzuje, že odošle len takú odpoveď, ktorej je autorom alebo na ktorú má od autora a všetkých osôb uvedených (zmieňovaných) v odpovedi alebo s ňou inak spojených súhlas na použitie v rámci tejto súťaže. V prípade porušenia tejto povinnosti je súťažiaci povinný nahradiť usporiadateľovi škodu, ktorá vznikne v dôsledku konania súťažiaceho.
9. Uverejnením komentára a odoslaním formulára udeľuje súťažiaci súhlas s uverejnením súťažného príspevku a s uvedením mena autora a ďalej udeľuje súhlas na akékoľvek úpravy alebo prípadnú zmenu alebo zásah do súťažného príspevku na účely použiteľnosti v rámci súťaže.
10. Usporiadateľ súťaže si vyhradzuje právo odpoveď, ktorá nespĺňa podmienky stanovené v tomto štatúte (tzn. najmä v odseku 2 a 4 tohto článku), nezaradiť do súťaže alebo ju zo súťaže kedykoľvek po dobu trvania súťaže alebo po jej skončení aj bez odôvodnenia odstrániť, a to bez nároku na akúkoľvek kompenzáciu.


IV. Výhry v súťaži a spôsob výberu výhercov


1. Výhra: Jedna (1) profesionálna panvica / jeden (1) výherca (orientačná hodnota výhry je 25 EUR, slovom dvadsaťpäť eur).
2. Jeden (1) výherca získa jednu (1) profesionálnu panvicu. Vyhráva každý piaty súťažiaci z tých, ktorí splnia podmienky súťaže (článok III./odsek 4). Súťaž bude ukončená 17.3.2023. V prípade, ak bude súťaž vyhodnotená a ukončená v iný dátum, bude ukončenie zverejnené na sociálnych sieťach (článok II./odsek 1).
3. Výherca bude informovaný o výhre a forme odovzdania výhry v nasledujúcich desiatich (10) pracovných dňoch od ukončenia trvania súťaže, a to prostredníctvom jedného z kontaktov, ktoré zadal vo formulári ako kontaktné údaje.
4. Výhra bude odoslaná v priebehu štyridsiatich piatich (45) dní od vyhodnotenia súťaže.
6. Výhru z tejto súťaže nie je možné previesť na iného súťažiaceho alebo tretiu osobu. Výhru nie je možné vymáhať súdnou cestou ani reklamovať. Výhry nie je možné vyplatiť v peniazoch ani za ne poskytnúť inú nepeňažnú náhradu. Usporiadateľ a/alebo organizátor nehradí účastníkom súťaže náklady, ktoré im vzniknú v súvislosti s ich účasťou v súťaži, resp. v súvislosti s výhrou v súťaži. Usporiadateľ a/alebo organizátor nezodpovedá za zásielky nedoručené zavinením poštového prepravcu, doručovateľa resp. kuriéra, ako ani za poškodené a/alebo stratené zásielky. Usporiadateľ a/alebo organizátor súťaže je súčasne oprávnený kedykoľvek v priebehu súťaže meniť druhy výhier.
7. Súťaž nie je hazardnou hrou a je organizovaná ako propagačná súťaž v zmysle § 4 ods. 6 zákona č. 30/2019 Z. z. o hazardných hrách a zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.


V. Zodpovednosť usporiadateľa a organizátora za priebeh súťaže


1. Usporiadateľ a organizátor súťaže si vyhradzujú právo konečného rozhodnutia vo všetkých záležitostiach súvisiacich s usporiadaním a uskutočnením súťaže, a to vrátane jej prerušenia, odloženia, odvolania, ukončenia alebo úprav jej štatútu. Usporiadateľ a organizátor súťaže sú oprávnení kedykoľvek v priebehu súťaže meniť jej štatút, tzn. aj spôsoby určenia výhercov, druhov výhier, a vo výnimočných prípadoch súťaž aj zrušiť. Oprávnenie usporiadateľa a/alebo organizátora zasahovať do priebehu súťaže zahŕňa aj právo usporiadateľa a/alebo organizátora nepriznať súťažiacemu výhru v súťaži, ak bude mať usporiadateľ a/alebo organizátor podozrenie, že súťažiaci porušil alebo sa pokúsil obísť štatút súťaže. V takých prípadoch sú usporiadateľ a/alebo organizátor oprávnení súťažiaceho vylúčiť zo súťaže, a to bez nároku na akúkoľvek kompenzáciu. Konečné rozhodnutie o sporných otázkach prináleží vždy usporiadateľovi súťaže.


VI. Ochrana osobných údajov


1. Súťažiaci zapojením do súťaže akceptuje príslušné podmienky spracúvania osobných údajov, ktoré sa riadia týmto štatútom, ktorý má zmluvný resp. záväzný charakter. Spracúvanie osobných údajov je výlučne na účely organizovania súťaží a prebieha na právnom základe súhlasu dotknutej osoby čl. 6 ods. 1 písm. a) v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679, platné a účinné od 25.05.2018 a v zmysle Zákona o ochrane osobných údajov 18/2018 (ďalej v texte len ako „Zákon o GDPR”). Osobné údaje sa spracúvajú na účely organizovania súťaži a v prípade výhercu na účely vyhodnocovania súťaže a odovzdania výhry.
2. V prípade výhry môžu byť osobné údaje výhercu v rozsahu meno a priezvisko a názov gastro prevádzky, pod ktorými sa účastník prihlási do súťaže, zverejnené na facebookovom a instagramovom profile užívateľa McCain Foodservice Slovensko. Okrem uvedených osobných údajov usporiadateľ a organizátor ďalej spracúvajú osobné údaje o súťažiacich ako adresa, kontaktné údaje a ďalšie údaje uvedené v registračnom formulári: https://www.mccain-foodservice.sk/chladene-zemiakove-vyrobky/
3. Ako dotknutá osoba má najmä i) právo na prístup k osobným údajom, ii) právo na opravu osobných údajov, iii) právo na vymazanie osobných údajov, iv) právo na obmedzenie spracovania osobných údajov, v) právo na prenosnosť údajov, vi) právo odvolať súhlas. Dotknutá osoba má súčasne právo podať sťažnosť orgánu dozoru, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 02 Bratislava, https://dataprotection.gov.sk/uoou/. Oprávnenej sťažnosti dotknutej osoby sa vyhovie vždy v rozsahu, v akom je to možné. Osobné údaje prevádzkovateľ spracúva v zmysle Zákona o GDPR.
4
4. Účastník súťaže prehlasuje, že všetky poskytnuté údaje sú pravdivé.
5. Usporiadateľ bude spracovávať osobné údaje súťažiach po dobu riadneho ukončenia súťaže a po dobu (2) dvoch mesiacov od ukončenia súťaže. Osobné údaje výhercov bude spracovávať do vysporiadania všetkých záväzkov zo súťaže, a to po dobu (2) dvoch mesiacov od odovzdania výhry.
6. Usporiadateľ bude spracovávať osobné údaje účastníkov súťaže podľa Globálnej politiky ochrany osobných údajov Usporiadateľa: https://www.mccain.com/privacy/sk
8. Otázky týkajúce sa ochrany osobných údajov je potrebné adresovať prevádzkovateľovi facebookovej stránky McCain Foodservice Slovensko alebo na e-mailovú adresu mccainprivacy@mccain.com. Dotknutá osoba môže uplatniť svoje práva nasledujúcimi spôsobmi: a) e-mailovou správou zaslanou na adresu mccainprivacy@mccain.com, b) zaslaním písomnej žiadosti na korešpondenčnú adresu usporiadateľa súťaže McCain Poland Sp z o.o., Chociwel 25, 57-100 Strzelin, Poland.


VII. Záverečné ustanovenia


1. Účasť na súťaži je dobrovoľná a súťažiaci svojou účasťou v súťaži vyjadrujú svoj súhlas s jej štatútom. Akékoľvek porušenie alebo obchádzanie tohto štatútu súťažiacim alebo pokus o jeho zneužitie je dôvodom na okamžité vylúčenie takého súťažiaceho zo súťaže.
2. Súťaž nie je sponzorovaná, podporovaná, spravovaná alebo spojená so sociálnymi sieťami Facebook a Instagram, spoločnosťou Meta Platforms alebo Meta Platforms Ireland Limited. Súťažiaci je uzrozumený s tým, že poskytuje svoje informácie usporiadateľovi súťaže a nie spoločnosti Meta Platforms alebo Meta Platforms Ireland Limited. Všetky otázky ohľadom súťaže môžu súťažiaci smerovať do správy alebo na nástenku užívateľa facebookovej stránky McCain Foodservice Slovensko www.facebook.com/McCainFoodserviceSK a instagramovej stránky McCain Foodservice Slovensko www.instagram.com/mccainfoodservicesk.
3. Štatút je po dobu trvania súťaže uverejnený v elektronickej podobe na webových stránkach uvedených v súťažnom príspevku a/alebo v komentári tohto príspevku a zároveň je uložený v písomnej podobe na adrese kancelárie organizátora súťaže (článok I. / odsek 3).
5. V ostatnom sa súťaž a vzťahy medzi súťažiacimi, usporiadateľom a organizátorom riadia právnym poriadkom Slovenskej republiky s vylúčením kolíznych noriem medzinárodného práva súkromného.
6. Neplatnosť časti štatútu nespôsobuje neplatnosť zvyšných ustanovení. Štatút nadobúda platnosť a účinnosť dňom jeho zverejnenia na facebookovej a instagramovej stránke McCain Foodservice Slovensko.
V Bratislave, dňa 3.3.2023